Sıralama sayıları nasıl yazılır?
1., 2., 3. vb. gibi sıra sayılarını yazarken, sanki tüm kelimeyi yazıyormuşsunuz gibi kelimenin son iki harfini kullanmalısınız. Aşağıda 1-20 arasındaki sıra sayılarının hem yazılış biçimini hem de rakamlarını bulacaksınız.
4 sayısı nasıl yazılır?
Tabelle der Grundzahlen und OrdnungszahlenSymbolZahlReihenfolge4vierviertel5fünffünftel6sechsechstel7siebensiebentel89 weitere Zeilen
Yazıyla rakam nasıl yazılır?
Teknik ve iş metinleri hariç, 10’dan küçük rakamları harflerle yazın. Örneğin: “Ahmet Bey’in üç çocuğu vardı.” Ancak, zaman, tarih, para miktarı, yüzdeler, adresler, ölçümler ve istatistiki verilerle ilgili rakamlar her zaman rakamla yazılır: 16.50’de, 9 lira, 46 kilo, 4 kilometre, 7 metre, 8 Eylül, %2, daire.” : 6, vb.
Sayılar cümle içinde nasıl yazılır?
Yüzden büyük sayılar ve yüzlerin, binlerin veya milyonların katları sayılar yerine harf olarak yazılır (örn. iki yüz, elli bin, vb.). Cümle bir sayıyla başlıyorsa, kelimelerle yazılır. Yüzyıllar büyük ve küçük harflerle yazılır (örn. yirmi birinci yüzyıl).
10 9 nasıl yazılır?
SI-EinheitenpräfixeMultiplierNameSymbol109gigaG1012teraT1015petaP1018ekzaE8 weitere Zeilen
Sıra sayıları nelerdir?
Sıra sayısı nedir? Sıra sayısı, sıralı bir kümedeki bir şeyin sırasını belirleyen sayıdır. Sıra sayılarına örnek olarak birinci, ikinci, üçüncü vb. verilebilir. Sıra sayısı nedir? Sıra sayısı, sıralı bir kümedeki bir şeyin sırasını belirleyen sayıdır. Sıra sayılarına örnek olarak birinci, ikinci, üçüncü vb. verilebilir.
Dört haneli sayılar nasıl yazılır?
7. Dört veya daha fazla rakamdan oluşan sayılar, sondan başlayarak üçlü gruplar halinde yazılır ve aralarına nokta konur: 4,567, 326,197, 49,750,812, 28,434,250,310.
4 rakamı neye benziyor?
Çünkü 1 rakamını zürafaya, 2 rakamını yılana, 3 rakamını kuşa, 4 rakamını yelkene, 5 rakamını göbekli adama, 6 rakamını kiraza, 7 rakamını çekice, 8 rakamını kardan adama, 9 rakamını uçan balona ve 0 rakamını simide benzetmek daha kolaydır. Rakamları zihinlerinde bu nesnelerle şifreleyeceklerdir.
4 4 luk nasıl yazılır?
DÖRTLÜ KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla dört çeyrek olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı mükemmel formda olmalıdır.
Metin içinde sayılar nasıl yazılır?
Metindeki sayılar tek basamaklıysa kelimelerle, iki veya daha fazla basamaklıysa rakamlarla yazılmalıdır. Metinde numaralandırma yapılırken th/th/th ekleri yerine noktalara öncelik verilmelidir.
Raporda sayılar nasıl yazılır?
(4) Raporda bölüm numaralandırması ondalık sistemde yapılmalı, ana bölümler tek rakamla, alt bölümler 2, 3 veya en fazla 4 rakamla gösterilmeli ve her rakamdan sonra nokta kullanılmalıdır.
Tezde rakamlar nasıl yazılır?
Metinde sayılar kelimelerle yazılmalıdır. Öte yandan, saatlere, parasal miktarlara, ölçümlere ve istatistiksel verilere atıfta bulunan sayılarda sayılar kullanılır. Saatler ve dakikalar da metinde yazılabilir. Birden fazla kelimeden oluşan sayılar ayrı ayrı yazılır (iki yüz üç yüz altmış beş).
Binli sayılar nasıl yazılır?
Dört veya daha fazla basamaklı sayıların kolayca okunabilmesi için bin, milyon, milyar ve trilyon kelimeleri harflerle yazılabilir: 1 milyar 500 milyon kişi, 3 bin 255 adet, 8 trilyon 412 milyar vb. 2. Birden fazla kelimeden oluşan sayılar ayrı ayrı yazılır: iki yüz, üç yüz altmış beş, bin iki yüz elli bir vb.
25 bin nasıl yazılır?
25.000 KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla 25.000 olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı 25.000 olmalıdır.
20 bin nasıl yazılır TDK?
Miktarı belirten bir sayıdır. 20.000 olduğunu belirtir. Sonunda gelen sıfat ne olduğunu açıkça belirtir. 20.000 ton, 20.000 lira gibi… Bu kelime sıklıkla 20.000 olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı 20.000 olmalıdır.
1/2/3 nasıl yazılır?
Bilimsel yazılarda, gövde metninde (yani tablolarda, şekillerde veya dipnotlarda değil) sayılar (1,2,3, vb.) yerine (bir, iki, üç, vb.) kelimelerinin kullanılmasına ilişkin aşağıdaki kurallar geçerlidir. Tüm tam sayıları yazın: 10’dan küçük (sıfır-dokuz), diğer tüm sayılar rakam olarak yazılır. Bilimsel yazılarda, gövde metninde (yani tablolarda, şekillerde veya dipnotlarda değil) sayılar (1,2, 3, vb.), iki, üç, vb.) yerine (bir) kelimelerinin kullanılmasına ilişkin aşağıdaki kurallar geçerlidir. Tüm tam sayıları yazın: 10’dan küçük (sıfır-dokuz), diğer tüm sayılar rakam olarak yazılır.