İçeriğe geç

Tübi̇Tak Bursu Nasıl Alınır

TÜBİTAK bursu kimlere çıkar?

Türkiye Bilimsel Araştırma Kurumu, ülkemizde bilimsel çalışmalar yapmak isteyen öğrencilere ve araştırmacılara maddi destek sağlar. Diğer burslardan farklı olarak, TÜBİTAK bursuna başvurmak için lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında öğrenci olmanız gerekir.

TÜBİTAK bursu için ortalama kaç olmalı?

Cevap: Lisans eğitimini tamamlayanlar için ağırlıklı not ortalamasının en az 2.50/4.00 veya 65/100 olması gerekmektedir.

TÜBİTAK bursu kaç TL?

Yüksek lisans öğrencilerine verilen burs miktarı 13 bin 500 TL’den 16 bin 500 TL’ye çıkarılırken, doktora öğrencilerine verilen burs miktarı 20 bin TL’den 24 bin TL’ye, doktora sonrası öğrencilere verilen burs miktarı ise 27 bin TL’den 32 bin TL’ye çıkarıldı.

TÜBİTAK kaç ortalama ile alıyor?

Soru: Lisans not ortalamam 3.00’ın altında. Başvurabilir miyim? Cevap: Hayır, mezun olduğunuz üniversitenin not sistemine göre lisans not ortalamanızın en az 3.00/4.00 veya 76 olması gerekiyor.

TÜBİTAK bursu ne kadar 2024?

Yüksek lisans öğrencilerine verilen burs miktarı 13 bin 500 TL’den 16 bin 500 TL’ye çıkarılırken, doktora öğrencilerine verilen burs miktarı 20 bin TL’den 24 bin TL’ye, doktora sonrası öğrencilere verilen burs miktarı ise 27 bin TL’den 32 bin TL’ye çıkarıldı.

TÜBİTAK başvuruları ne zaman 2024?

2237-A Bilimsel Eğitim Faaliyetlerini Destekleme Programı 2024 3. Dönem Başvuru Çağrısı başlamıştır. Başvurular 18 Ekim 2024 saat 17:30’a kadar BİDEB Başvuru ve Takip Sistemi üzerinden online olarak kabul edilecektir.

TÜBİTAK bursu geri ödeniyor mu?

Bu nedenle, bu teklif çağrısında, taahhüt belgesinde, kabul ve taahhüt mektubunda veya bildirim mektubunda belirtilen taahhütlerini yerine getiren araştırmacılar performans ve geri ödeme yükümlülüğüne tabi olmayacaktır.

TÜBİTAK ve KYK bursuna engel mi?

5.6.

Not ortalaması bursu etkiler mi?

4’lük sistemde not ortalaması 2 ve üzeri, 100’lük sistemde not ortalaması 53.33 ve üzeri olan öğrenciler ile hazırlık sınıfını geçip bir üst sınıfa geçen öğrenciler başarılı sayılır ve burs almaya devam ederler.

Cumhurbaşkanlığı bursu ne kadar?

2023-2024 eğitim öğretim yılı Ekim ayından itibaren; Ortaöğretim bursu tutarı aylık 750,00 TL, yükseköğretim bursu tutarı aylık 1.250,00 TL, yabancı uyruklu öğrencilere yönelik yükseköğretim bursu tutarı aylık 1.250,00 TL olarak belirlenecektir. Yükseköğretim bursları Ocak 2024’ten itibaren 2.

2024 burs başvuruları ne zaman?

Genç Üniversite Eğitim Bursu başvuru tarihleri ​​25 Eylül 2024 – 18 Ekim 2024 olarak belirlendi. İBB bursuna nasıl başvururum? İBB burs başvuruları İstanbul Seni uygulaması üzerinden yapılmaktadır.

Tev bursu ne kadar?

Türk Eğitim Vakfı, Atatürk ilkelerine bağlı ancak maddi desteğe ihtiyaç duyan başarılı üniversite öğrencilerine TEV Eğitim Bursu veriyor. 2024-2025 akademik yılında üniversite bursu aylık 4’tür.

TÜBİTAK hangi bölümlere burs veriyor?

Felsefe, Tarih, Coğrafya, Sosyoloji, Antropoloji, Arkeoloji, Sanat Tarihi, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, İlahiyat, Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinden herhangi birinde çift anadal (ÇAP) yapacak öğrencilere lisans bursu verilmektedir.

TÜBİTAK bursuna kimler başvurabilir?

a) Başvuru koşullarını sağlayan tüm Yüksek Lisans öğrencileri, kamu veya özel sektörde çalışanlar dâhil, bu programa başvurabilir. b) Tezsiz Yüksek Lisans derecesini tamamlayanlar, Yüksek Lisans burs programına başvuramazlar.

TÜBİTAK özel mi devlet mi?

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye’de bilim ve teknolojiyi geliştirmek, yönlendirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla kurulmuş, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı ilgili kuruluşlardan biri olup özel hukuk hükümlerine tabidir.

TÜBİTAK doktora bursu herkese çıkar mı?

Cevap: Evet, lisans öğreniminin son sınıfında olan, lisans öğrenimini tamamlamış, lisansüstü öğrenimine devam eden veya yüksek lisans derecesini tamamlamış olan kişiler başvuruda bulunabilir.

TÜBİTAK 2205’ye kimler başvurabilir?

Ancak burslu olarak seçilebilmek için, lisans öğrencisinin normal öğrenim süresini tamamlamadan, ilanda belirtilen bölümlerden birine yerleştirilip kayıt yaptırmış olması şartıyla, sayısal programlar için YKS Y-SAY, sözel ve eşit ağırlıklı programlar için TYT puan türünde ilk 25 içinde yer alması gerekir.

KYK ve TÜBİTAK bursu aynı anda alınır mı?

5.6.

TÜBİTAK yüksek lisans bursu hangi bölümlere veriliyor?

Burslar, fen bilimleri, mühendislik ve teknoloji bilimleri, sağlık bilimleri ve tarım bilimleri alanlarında lisans öğrenimini sürdüren veya tamamlamış olanlar ile TÜBİTAK tarafından belirlenen sosyal ve beşeri bilimler alanlarında tezli yüksek lisans/doktora yapan veya yapmakta olanlara verilir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Show Up Ne

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir