İçeriğe geç

Zülal Ne Demek Tdk

Zülal’in anlamı ne demek?

Zülal ismi “Işık, saf ve tatlı su” olarak ifade edilir ve kullanılır. Bu, narin ve güzel anlamı ile bir kız için en uyumlu isimlerden biridir. Arapça kökenli bir isim olmasına rağmen, hem isim anlamıyla hem de gerçek anlamıyla kullanılır.

Zülal ismi Kur’an’da geçiyor mu?

Kur’an-ı Kerim’de geçmeyen Zülal ismi Arapça kökenli olup günlük hayatta sıkça kullanılan kelimelerden biridir.

Zülal ismi Kürtçe mi?

Zülal, Arapça kökenli isimlerden biridir ve Türkçe’de bulunur. Kızlar için tek başına kullanılabilen bu isim, diğer isimlerle de birleştirilebilir. Türkçe anlamı “saf, tatlı ve güzel”dir.

Türkiye’de kaç Zülal var?

Türkiye’de Zülal ismine sahip 9.262 kişi var. İstanbul’da Zülal ismine sahip 2.059 kişi var.

Zülali nedir?

Zülâlî’nin yeni besteleri, nadir sözleri, güzel tasvirleri, zarif ve güzel sanatıyla kendine has bir üslubu vardır. Şiirlerinde çok güzel beyitlerin yanı sıra zayıf beyitleri de vardır.

Rüveyda ismi Kur’an’da geçiyor mu?

Birçok kişi bebeğine Kuran’da geçen bir isim vermek ister. Ruveyda ismi Arapça bir isimdir. Ruveyda ismi Tarık Suresi’nin 17. ayetinde “Ruveyda” olarak geçer.

Cennetteki güzel kızın ismi nedir?

Lara: Süsleyen anlamına gelir. Dünya, gülümseme ve cennete açılan kapı anlamına gelir. Eflin: Cennete açılan kapı anlamına gelir. Elisa: Cennet kapısında bekleyen meleğin adıdır. Lina: Cennetteki palmiye ağacı, hurma fidanı anlamına gelir.Daha fazla makale…•14 Temmuz 2022

Zelal Kürtçe ne demek?

Zelal ismi Kürt kökenli bir isim olmasına rağmen sadece kızlara kullanılmaktadır. Zelal isminin anlamı saf, temiz, berrak ve şeffaftır. Zelal isminin anlamı nedir? 29 Temmuz 2021

Peygamber kızı isimleri nelerdir?

Peygamberin kızlarının isimleri: Fatıma: Hz. Muhammed’in kızıdır. “Günahtan uzak duran” anlamına gelir. Zeynep: Hz. Muhammed’in kızıdır. “Hoş kokulu çiçek” anlamına gelir. Muhammed’in kızıdır. “Yumuşak, narin” anlamına gelir. Muhammed’in kızıdır. “Pembe yüzlü” anlamına gelir.

Alya ne demek?

Arapça Kökeni: Arapçada “Alya” (عالية) kelimesi “yüksek, yüce, üstün” anlamına gelir. Bu anlam, ismin beraberinde getirdiği asaleti ve ihtişam duygusunu ifade eder. İbranice Kökeni: İbranicede “Alya” ismi “Tanrı’ya yükselme” veya “yükselme, yükselme” anlamına gelir.

Zühal ne demektir?

Arapçadan dilimize geçen Zuhal kelimesi ülkemizde kızlara verilen isimlerden biridir. Satürn gezegeninin diğer adı olan bu kelime bazı kaynaklarda “Zühal” olarak geçmektedir. Ayrıca Zuhal sadece yağmur ormanlarında yaşayan bir kuş türünün adıdır.

Umay ne demek?

Günümüzün modern isimlerinden biri olan Umay, umut ve arzu anlamına gelir. Bu ismin bir diğer zengin anlamı ise devlet kuşudur. Orhun yazıtlarında antik çağlara kadar uzanan bu ismin anlamı, çocukları ve kadınları koruduğuna inanılan tanrıdır.

Azerbaycan dilinde zülal ne demek?

Zulal isminin anlamı: Saf, tatlı, aydınlık, güzel, soğuk su.

Zühal ne demektir?

Arapçadan dilimize geçen Zuhal kelimesi ülkemizde kızlara verilen isimlerden biridir. Satürn gezegeninin diğer adı olan bu kelime bazı kaynaklarda “Zühal” olarak geçmektedir. Ayrıca Zuhal sadece yağmur ormanlarında yaşayan bir kuş türünün adıdır.

Zühre isminin anlamı nedir?

Kelime anlamı: Zühre kelimesi Arapça kökenli bir isimdir ve “Venüs” gezegenine atıfta bulunur. Kökeni: “Zühre” kelimesi Arapça kökenlidir ve “زُهْرَة” (zuhra) kelimesinden türemiştir. Arapçada Venüs gezegenini temsil eder.

İclal anlamı nedir?

TDK’da yer alan bilgilerle birlikte İclal isminin anlamı ve ne anlama geldiği sorusunun cevabı şu şekildedir: Saygı göstermek, büyük saymak, ağırlamak, ikramda bulunmak, aziz tutmak. Büyüklük, heybet, azamet, güç.

Zümra Kur’an’da geçiyor mu?

Zumra ismi Arapça kökenli bir isimdir. Ancak Kuran’da yer almamaktadır. Anlamı güzel ahlaklı, zeki ve bilgili, başarılı, cesur, yiğit ve cesurdur. En popüler isimler arasında ilk sırada yer almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Yaşlı Escort