İçeriğe geç

Sgkdan Yatan Parayı Nasıl Öğrenebilirim

Sigortadan yatan parayı nereden görebilirim?

E-devlet üzerinden 4A performans belgenizi sorgulamak için SGK birimine e-devlet üzerinden giriş yapıp 4A performans belgenizi seçip çıktısını alabilirsiniz.

SGK birikmiş paramı nasıl öğrenebilirim?

E-devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra ana sayfanızdaki “Hizmetlerim” sekmesine tıklayın. Ardından “Param ve Varlıklarım”ı bulup tıklayın. Bu seçenek birikmiş bakiyenize erişmenizi sağlayacaktır.

SGK ödemelerini nereden görebilirim?

SGK web sitesi üzerinden SGK primi/borç ödemesi. TC Kimlik numaranızı/VKN/SGK kayıt numaranızı girin. Sorgu türünü (kapatılacak borç türü) seçin. Kod doğrulamanızı (işleme bağlı olarak ekranda görünen harf ve rakamlardan oluşan kod girişi) tamamladıktan sonra “Sorgu” butonuna tıklayın.

Adıma yatırılan parayı nasıl öğrenebilirim?

E-Devlet’e TC Kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın. Burada listelenen hizmetler için arama alanına “SGK” yazıp “Bireysel ödeme talebi” sekmesine tıklayın veya doğrudan arama alanına “Bireysel” yazarak ilgili hizmeti seçin.

Sigortaya yatan paramı nasıl alabilirim?

SSI’dan toplu para iadesi almak için resmi başvuruda bulunulması gerekiyor. Aksi takdirde kişilere otomatik ödeme yapılmayacak. Vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumları il müdürlüklerine veya Sosyal Güvenlik Kurumları merkezlerine dilekçe vererek resmi başvurularını yapmaları yeterli.

Sigortadan yatan Para nasıl alınır?

Geçici maluliyet aylığı alabilmek için sigortalının sağlık durumuyla ilgili sağlık raporuyla SGK’ya başvuruda bulunması gerekmektedir. Başvuru sonucu e-devlet üzerinden takip edilebilir. Gerekli şartlar sağlandığı takdirde geçici maluliyet ödemesi başvuru tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde PTT üzerinden ödenir.

SGK prim iadesi yaş şartı var mı?

HAYIR; Prim iadesi almak için emeklilik yaşına ulaşmış olmanız gerekir; kadınlar için 58, erkekler için 60’tır. Kadın çalışanlar 58 yaşında, erkek çalışanlar ise 60 yaşında SSI prim iadesi başvurusunda bulunabilir. Bu nedenle 40 veya 50 yaşında prim iadesi alamazsınız.

E-devlette birikmiş param var mı?

E-devlette biriktirdiğiniz parayı öğrenmenin en kolay yolu şudur: E-devlet sistemine girin. Arama alanında Para ve Varlıklar sekmesine tıklayın. Daha sonra çıkan biriktirdiğiniz para sorgula butonuna tıklayın.

SGK birikmiş ödeme tutarı ne zaman alınır?

Yararlanıcıların işlemleri, tahsis numarasının son rakamıyla belirlenen ödeme tarihinden önce gerçekleştiğinden, günlük ödeme olarak iletilen kümülatif ödeme tutarı iki bölüme ayrılmaktadır.

SGK parası nereden bakılır?

sosyal sigorta sağlayıcıları için başvuru portalı

SGK toplu ödeme ne kadar?

Malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarında sermaye ödemesi kapsamında ilgili sigortalıya ödenecek prim iade oranı %20’dir.

SGK şahıs ödemeleri nasıl alınır?

Ödemeler çalışanın SSI tanımlı hesabından (varsa) veya PTT aracılığıyla alınabilir. Bazı ödemeler Ziraat Bankası aracılığıyla da alınır. PTT veya Ziraat Bankası aracılığıyla tanımlanırsa ödemeler zaman kaybı olmadan doğrudan banka hesabına aktarılır.

E-devletten hesabıma para yattığını nasıl öğrenebilirim?

E-devlet kapısı hizmeti olan “Banka Bulma Sorgulama” ile kolayca öğrenebilirsiniz. E-devlet kapısı hizmetleri için www..tr adresine girip web sitesindeki arama çubuğuna “Mevduat/Sermaye Fon Hesabı ile Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete erişebilirsiniz.

Adıma yapılan ödemeleri nasıl öğrenebilirim?

PTT aracılığıyla yaptığınız kurumsal ödemeler e-Devlet Kapısı’nda. Artık e-Devlet Kapısı’nı kullanarak PTT aracılığıyla sizin adınıza yapılan sosyal yardım ödemeleri, emeklilik, kısa çalışma ödeneği, doğum yardımı vb. kurumsal ödemelerle ilgili sorgulama yapabilirsiniz.

PTT’den adıma yatan para var mı?

2. PTT üzerinden “Kurumsal ödeme sorgulama ve hesaba havale” hizmeti seçilir. 3. Ödemenin görüntülendiği sayfada “Hesabıma havale” seçeneğini seçerek havaleyi gerçekleştirin.

Sigortamın yattığını nereden görebilirim?

SGK talebi e-devlet sistemi üzerinden yapıldıktan sonra SGK performans belgesi belgesine ulaşılır. Bu belge temel sigorta bilgilerinizi içerir. Belgede ayrıca ilk sigortalı işe girişiniz ve işten ayrılma tarihiniz, sigortalı olduğunuz süre boyunca çalıştığınız gün sayısı gibi bilgiler de yer alır.

SGK parası nereden bakılır?

sosyal sigorta sağlayıcıları için başvuru portalı

Tazminatımı nereden öğrenebilirim?

Tazminatımı nereden öğrenebilirim? Hayat sigortasında sigorta tazminatı hakkında bilgi talepleri e-devlet sistemi üzerinden yapılabilir. E-devlet sistemi üzerinden giriş yaparken Sigorta Bilgi ve İzleme Merkezi sekmesine tıklayın.

İş göremezlik ödeneği ne kadar 2024?

SMMMB BİLGİ FORMU | 2024 yılı için bildirim ödeneği (engellilik ödeneği) 1 günlük asgari tutarları; ✅ Ayakta tedavi için 444,50 TL ✅ Yatarak tedavi için 333,37 TL | Instagram.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir