Azami süre sonu sınavlarına kimler girebilir?
Azami süre sonunda mezuniyet için gerekli olan derslerden hiçbirini almamış ve toplamda en fazla 5 ders için devam zorunluluğunu yerine getirmemiş olan lise öğrencilerine, katılım zorunluluğunu yerine getirmedikleri tüm dersler için iki ek sınav hakkı tanınır. Devam zorunluluğunu yerine getirmiş ancak başarısız olmuşlardır.
Azami süreyi dolduran öğrenciler için 1 ve 2 ek sınavlar ne demek?
Azami öğrenim süresini dolduran öğrenciler için HK. (GÜNCELLEME) 6569 sayılı Kanun ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 44. maddesinde yapılan değişiklikle, azami süre dolduktan sonra ilişikleri kesilen son sınıf öğrencilerine, başarısız oldukları veya hiç almadıkları dersler için iki ek sınav hakkı tanınmıştır.
Ek sınav hakkı kimlere verilir?
Hangi durumlarda 3 yarıyıl ek sınav hakkı vardır? Azami staj süresini dolduran büyük öğrenciler, başarısız oldukları, hiç almadıkları veya kaçırdıkları tüm dersler için iki ek sınav hakkına sahiptirler.
Azami öğrenim süresi dolan öğrenciler ne yapmalı 2024?
Azami öğrenim süresi sonunda sınav hakkını kullanmak isteyen öğrenciler, azami öğrenim süresinin sona erdiği yarıyılın sonunda kayıtlı oldukları öğretim birimlerine başvuruda bulunurlar. Bu başvuruyla birlikte sunulan başvuru, iki sınav için daha geçerlidir.
Üniversite 7 yıl atılma kimleri kapsıyor?
Bu durumu bir örnekle açıklamak gerekirse, 4 yıllık lisans programında öğrenim gören bir öğrenci, 7 yıllık azami süre içinde üst üste 4 kez ders kaydını yaptırmadığı takdirde, ilgili fakültenin kararının Üniversite Senatosunun kararıyla birlikte YÖK’e bildirilmesi ve uygun görülmesi halinde öğrencinin ilişiği kesilir.
4 yıllık üniversite kaç yıl uzatılabilir?
2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 44 üncü maddesinin C fıkrasına göre, 4 yıllık lisans programlarında azami eğitim öğretim süresi 7 yıl, 5 yıllık lisans programlarında azami eğitim öğretim süresi 8 yıl, 6 yıllık lisans programlarında azami eğitim öğretim süresi 9 yıl, ön lisans programlarında azami eğitim öğretim süresi 4 yıldır.
Azami süre dolunca ne olur?
Azami öğrenim süresi dolan öğrenciler üniversite içindeki bölümler arasında yatay geçiş başvurusunda bulunamazlar. Diğer üniversitelere yatay geçiş başvurularının kuralları ve koşulları ilgili üniversiteler tarafından belirlenir.
Yüksek lisansta azami süre ne kadar?
(1) Tezli yüksek lisans programının süresi, öğrencinin her yarıyıl için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın kayıtlı olduğu programdaki derslerin bulunduğu yarıyıldan başlamak üzere bilimsel hazırlık dönemi hariç dört yarıyıl olup, program en çok altı yarıyılda tamamlanır.
Sınırsız sınav hakkı nedir?
Azami eğitim süresi sonunda veya ek sınavlar sonunda bir dersten başarısız olanlar, öğrencilik haklarından yararlanmaksızın sınırsız sınav hakkı kazanırlar. Bu öğrenciler, dersin verildiği yarıyılda final ve bütünleme sınavlarına girerler.
Ek sınava kimler girebiliyor?
Ek sınava kimler girecek? 2024 yılında ÖSYM tarafından yapılan sınavlarla bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanan ancak Mesleki Açık Öğretim Lisesi’ni bitiremeyen öğrencilerden, duyuruya ekli listede bilgileri yer alanlar ek sınavlara girebilecek.
Azami süre sınavı nedir?
Azami öğrenim süresini dolduran öğrencilere, müfredatlarında yer alan başarısız oldukları tüm dersler için her yarıyılda iki ek sınav hakkı tanınır.
Üniversite sınavında ek süre kimlere verilir?
Buna göre, görme engelli adaylara 60’tan az soru olan sınavlarda 20 dakika, 60 ve üzeri soru olan sınavlarda ise 30 dakika ek süre verilecek.
Azami süresi dolan öğrenci tek ders sınavına girebilir mi?
e) Azami eğitim süresi sonunda veya ek sınavlar sonunda bir dersten başarısız olanlara, öğrencilik haklarından yararlanmaksızın sınırsız sınav hakkı tanınır. Sınırsız hak kullanabilen öğrenci, ücretini/öğrenim ücretini ödemeye devam eder ve final sınavlarına, bütünleme sınavlarına ve bireysel sınavlara girebilir.
Azami öğrenim süresi hazırlık dahil mi?
Hazırlık sınıfında geçirilen süre azami eğitim süresinden sayılmaz.
Azami öğrenim süresi nasıl hesaplanır?
Diploma kursunu tamamlayamayan öğrenciler için azami staj süresi, ikinci ana diploma kursuna kayıt yaptırdıkları akademik yıldan itibaren azami staj süresidir. Azami staj süresi, ilgili kurumda geçirdikleri zamandır.
Azami öğrenim süresi dolunca ne olur?
Azami öğrenim süresi dolan öğrenciler üniversite içindeki bölümler arasında yatay geçiş başvurusunda bulunamazlar. Diğer üniversitelere yatay geçiş başvurularının kuralları ve koşulları ilgili üniversiteler tarafından belirlenir.
Azami süresi dolan öğrenci aftan yararlanabilir mi?
YÖK yazısının devamında, azami staj süresi dolan lisans ve lisans dışı öğrencilerin, hiç katılmadıkları veya devam zorunluluğunu yerine getirmedikleri için başarısız oldukları dersler için de sınav haklarından yararlanabilecekleri belirtiliyor.
Azami süre sınavı nasıl olur?
Ek sınav hakkı kazanan öğrenciler, azami eğitim süresinin sonunda yapılan ilk ek sınavlara girmek zorundadır. İlk ek sınava girmeyenler bu sınava girme hakkını kullanmış sayılır. İlk ek sınavda başarısız olan öğrenciler ikinci ek sınava girebilir.
Uzatmalı öğrenci statüsü nedir?
(8) Kayıtlı olunan lisans programının derslerinin verildiği yarıyıldan itibaren azami öğrenim süresi içinde diplomasını tamamlayamayan öğrencilere, her yarıyıl için kayıtlı olup olmadıklarına bakılmaksızın uzatılmış öğrenci statüsü verilir.