İçeriğe geç

Agregasyon Etmek Ne Demek

Agregasyonu ne demek?

Bir araya gelme, katılma, birleştirme gibi kelimelerle kümelenmeyi açıklar. Bir diğer anlamı da kümeleşmedir. Ayrıca kümelenme, korumak ve tepki vermek için bir araya gelme anlamına gelse de çiftleşme anlamı da vardır. Korku sonucu oluşan saldırı ve rekabetçi davranışlara da kümelenme diyebiliriz.

Agregasyon ne demek Biyokimya?

Moleküler biyolojide protein agregasyonu, içsel olarak düzensiz veya yanlış katlanmış proteinlerin hücre içi veya hücre dışı olarak agregatlaşması (yani, agregat ve agregat) olayıdır.

Agregasyon nedir fizyoloji?

Trombositlerin Rolü ve Agregasyon Süreci Trombosit agregasyonu, trombositlerin bir pıhtı oluşturmak üzere bir araya geldiği süreçtir. Bu süreç, trombositlerin yüzeyindeki reseptörlerin aktivasyonu ve pıhtılaşma faktörleriyle etkileşimleri tarafından yönlendirilir.

Agregasyon nedir Farmakoloji?

İlaç endüstrisinde toplama; QR kodlaması ile serileştirilmiş ürünlerin farklı paketleme seviyeleri arasında ebeveyn-çocuk hiyerarşisi oluşturma süreci olarak tanımlanabilir. Örneğin; serileştirilmiş bir ilaç kutusu (çocuk) bir paketin (ebeveyn) içine yerleştirildiğinde bir paketleme hiyerarşisi oluşturulur.

Agregatlaşma ne demek?

Toprağın içindeki kil, silt ve kum fraksiyonlarının organik madde ve canlı salgılar sayesinde bir araya gelmesiyle oluşan en küçük doğal toprak parçasına verilen addır. Toprak fraksiyonlarının birleşerek agregatlar oluşturmasına agregasyon denir.

Agregasyona neden olan madde?

Adrenalin; Trombositlerin yüzeyindeki α-adrenerjik reseptörler aracılığıyla trombositleri aktive eder. Diğer aktivatörlerle sinerjik olarak etki eder. Agregasyona neden olur.

Agrega Nedir tıp?

Protein agregasyonu, yanlış katlanmış proteinlerin hücrenin içinde veya dışında biriktiği biyolojik bir olgudur. Bu protein agregatları sıklıkla hastalıkla ilişkilendirilir. Aslında, protein agregatları ALS, Alzheimer, Parkinson ve prion hastalıkları dahil olmak üzere çeşitli hastalıklarda rol oynar.

Agregan ne demek?

Kum, çakıl, kırmataş ve cüruf gibi farklı boyutlardaki tanecikli malzemelere agrega denir.

Trombosit agregasyonu ne demek tıp?

Trombosit agregasyonu nedir? Kanama durdurmak ve pıhtılaşmayı sağlamak için kan trombositlerinin üst üste birikmesi durumudur.

Agregasyon nedir tekstil?

Boya kimyasında, parçacıkların kabalaşmasına agregasyon ve aglomerasyon denir. Dağıtıcılar ve koruyucu kolloidler, parçacıkların etrafında elastik koruyucu tabakalar oluşturarak ve böylece dispersiyonları stabilize ederek bu tür kabalaşmayı önler.

Eritrosit agregasyonu nedir tıp?

Kırmızı kan hücresi agregasyonu, bu hücrelerin belirli bir düzenlemeye sahip olduğu bir olgudur. Bu kümeler, kırmızı kan hücresi süspansiyonu (kan) akmaya başladığında (hücreler üzerinde etki eden akış kuvvetleri nedeniyle) parçalanır. Başka bir deyişle, kırmızı kan hücresi agregasyonu geri dönüşümlü bir agregasyondur.

Agregasyon sınavı nedir?

Agrégasion, Fransız kamu eğitim sisteminde kamu okulu hizmeti için yapılan rekabetçi bir sınavdır.

Ilacın kan dolaşımına geçmesine ne denir?

Emilim (biyoyararlanım) İlaçların emilimi, uygulandığı yerden kan veya lenf dolaşımına geçmesidir.

Segregasyon nedir Eczacilik?

2) Ayırma: Aynı boyut ve yoğunluğa sahip olmayan parçacıklar ayrılma eğilimindedir. Bu tür toz kütleleriyle homojen bir karışım elde etmek zordur. Parçacıkların yoğunluğunun yanı sıra, boyut farklılıkları, elektrik yükü ve parçacıkların şekli de ayırma için önemlidir.

Trombosit agregasyon inhibitörü ne demek?

Antiplatelet ajanlar, kardiyoloji ve tromboz yönetimi alanında kullanılan önemli bir aktif farmasötik bileşen (API) kategorisidir. Bu inhibitörler, kan pıhtılarının oluşumundan sorumlu bir süreç olan trombosit agregasyonunu önlemede önemli bir rol oynar.

Aggregate ne demek tıp?

Bir toplama örneğinin açıklaması: Toplama; birleştirme, şeyleri veya insanları bir araya getirme eylemi olarak tanımlanır. Toplamanın bir örneği, bir ilacın zararlı etkilerinden zarar görmüş bir grup insanı bulmak ve organize etmektir.

Agregat ne demek tıp?

Lenfoid agregat, endojen doku veya edinilmiş lenfoid doku varlığını tanımlayan tıbbi bir terimdir. Kolonoskopide lenfoid agregatların varlığını tespit etmek de mümkündür.

Hücre agregasyonu nedir?

Protein agregasyonu, yanlış katlanmış proteinlerin hücrenin içinde veya dışında biriktiği biyolojik bir olgudur. Bu protein agregatları sıklıkla hastalıkla ilişkilendirilir. Aslında, protein agregatları ALS, Alzheimer, Parkinson ve prion hastalıkları dahil olmak üzere çeşitli hastalıklarda rol oynar.

Agregan ne demek?

Kum, çakıl, kırmataş ve cüruf gibi farklı boyutlardaki tanecikli malzemelere agrega denir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir